Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

"Ο (καθόλου) τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού"* από το GADA Channel

 
Αρχικά κατασκευάζουμε το σενάριο με τους Άγγλους φίλους της ΜΙ6 ή τους Αμερικανούς της ΣΙΑ και στη συνέχεια στήνουμε μια επιχείρηση παρακολούθησης, ενέδρας κτλ. Ο ύποπτος δε σταματά για έλεγχο, ψάξιμο, σύλληψη αλλά τραβάει πιστόλι. Οι αστυνομικοί πυροβολούν και ο ύποπτος σκοτώνεται. Το όπλο εξετάζεται και δε διαπιστώνεται προηγούμενη χρήση του.
Το σενάριο για τρομοκρατικές οργανώσεις δε στοιχειοθετείται. Δεν πειράζει δεν κολλάμε σε λεπτομέρειες. Ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Πάνος Σούργελος με το κωδικό όνομα "πρόεδρος ΕΣHΕΑ" και οι συνεργάτες καναλιών και φυλλάδων αναλαμβάνουν να διαφωτίσουν την κοινή γνώμη από τί γλύτωσαν με την επιχείρηση της αστυνομίας.
"Το δολοφονικό μυαλό του δολοφονημένου διαπιστώνεται από το γεγονός ότι ο νεκρός έτρωγε σαν κοινός θνητός, είχε φίλους, δουλειά, σπίτι για να περνάει απαρατήρητος."
Η κωλόγρια του ισογείου έχει πειστεί και κρυφοκοιτάει από το ματάκι της πόρτας το νεαρό που μένει απέναντι με καχυποψία. Σίγουρα κι αυτός τρομοκράτης. Στο σπίτι του μπαινοβγαίνει πολύς κόσμος, νεαροί με μαλλιά και σκουλαρίκια. Κουβαλάει μια θήκη κιθάρας που σίγουρα μέσα έχει όπλα. Κι ένας από τους φίλους του έμοιαζε με τον δολοφονημένο.
Στις ειδήσεις η αστυνομία ζητάει πληροφορίες. Παίρνει τηλέφωνο, το σηκώνει μια γραμματέας. Η κλήση καταγράφεται. Σε λίγη ώρα ενημερώνεται ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής. Τηλεφώνημα στις πρεσβείες. Το πρωί νέα σύσκεψη στη ΓΑΔΑ με τους φίλους για να στηθεί η νέα επιχείρηση. Αν αποτύχουμε το σενάριο είναι έτοιμο. Η κιθάρα έμοιαζε με μπαζούκας. Ο δολοφονημένος δράστης ήταν τόσο πονηρός που αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς και βγαίνοντας από το σπίτι πήρε μαζί του την κιθάρα για να τους εκθέσει.
Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής γύρισε  στο σπίτι με βαρύ στομάχι, ήπιε μια σόδα και πριν κοιμηθεί πήρε τηλέφωνο τον εκπρόσωπο της αστυνομίας.
"Πάνο σου έχω ένα αποκλειστικό!"

* "Ο ΤΥΧΑΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ και μερικών άλλων ανατρεπτικών" του Ντάριο Φο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου