Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

αμυντικό δόγμα

Την ηρωική εποχή που μια υπέροχη παρέα φίλων φυλάγαμε την πατρίδα στη Μυτιλήνη (που πάντα γκουγκλάρω για την ορθογραφία) στην ανάπαυλα των υπηρεσιών συζητούσαμε για στρατιωτικά θέματα, όπως τί θα κάνουμε αν μπουκάρουν οι τούρκοι. Όλη η παρέα συναινούσαμε στο "κρυβόμαστε κάπου και μόλις ηρεμήσουν τα πράγματα παραδινόμαστε με χαμόγελο!" Αυτές τις πατριωτικές συζητήσεις διέκοπτε εν υπερενθουσιώδες υπερεθνίκιον που η μαύρη μοίρα τον έριξε σαν μαύρη μύγα μέσα στο γαλακτερό λόχο μας

 Ο λεγάμενος πέρα από ακροδεξιός κι εγωπαθής αμόρφωτος (συγγνώμη για τον πλεονασμό) ήταν και βρωμοπόδαρος πράγμα που τον έκανε αντιπαθή σε όλο το θάλαμο ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τριγυρνά και να προσκολλάται σε παρέες και συζητήσεις όπου ήταν ανεπιθύμητος αφού δεν είχε ούτε ένα φίλο.

Μια μέρα λοιπόν άρχισε να τραγουδά στα καλά καθούμενα ένα χρυσαυγίτικο εμβατήριο με σφαγές Τούρκων και τα τοιαύτα. Σηκώνομαι και του λέω τη μοναδική λέξη που καταλάβαινε από την καθομιλουμένη "Αναφερόμενος". "Γιατί;" με ρωτάει. Του εξηγώ αργά για να χωνεύει τις λέξεις: "Πρώτον γιατί από τον στρατιωτικό κανονισμό απαγορεύονται τα εμβατήρια και δεύτερον γιατί καταφέρεσαι κατά φίλης και σύμμαχης χώρας" "Ποια είναι αυτή;" με ρωτάει το εθνικάφρον βλήτο. Του εξηγώ λοιπόν ότι η ελλάδα δε βρίσκεται απλά στο ΝΑΤΟ όπως και η τουρκία αλλά κάτω από τουρκική στρατιωτική διοίκηση καθώς το νατοϊκό στρατηγείο στη Λάρισσα είχε τούρκο διοικητή. Βλέπω τους υπόλοιπους να χαμογελάνε και παίρνω φόρα και του λέω ότι σαμποτάρει το αμυντικό δόγμα της χώρας, ότι ίσως χρειαστεί να περάσει από στρατοδικείο και διάφορα άλλα. "Δεν τα ήξερα όλα αυτά, συγγνώμη" μου λέει σα να ήμουν ο τούρκος στρατηγός στη Λάρισσα. (Εδώ να πω πως για το στρατηγείο αυτό κάπου είχα ακούσει και δεν είχα ιδέα τί εθνικότητας ήταν ο διοικητής του)

Στο δια ταύτα λοιπόν:
1. Αγαμπητά εθνίκια, μη λιγουρεύεστε κόκκινες μηλιές και μαρμαρωμένους κώτσους. Αν επιθυμείτε να πολεμήσετε σε περίπτωση σύρραξης τουρκίας-ρωσίας θα βρεθείτε να πολεμάτε για την πρώτη γιατί η ελλαδίτσα είναι νατοϊκή βάση.
2. Τα κράτη δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα των υπηκόων τους, γιατί να ταυτιζόμαστε εμείς μαζί τους;
3. Αν θέλετε μια ισχυρή πατρίδα να υπερασπιστείτε την πιο στιβαρή από στερεομετρική σκοπιά, τη Γη ολόκληρη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου