Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

πασταλιμπάν

Αν μη τι άλλο στην ελλάδα καυχιόμαστε για την ιστορική μας συνέχεια. Έτσι τώρα που και ο τουρισμός μας περνάει κρίση, (μεταξύ άλλων γιατί όσοι κόπτονται για την πτώση της κίνησης στην Ερμού όταν έχει πορείες έχουν φροντίσει να παρουσιάσουν τη χώρα διεθνώς σαν πεδίο μάχης της μέσης ανατολής), ήρθε η ώρα να επιστρατεύσουμε στις παραδοσιακές μας αξίες: μουζάκα, παστίτσιο. ούζο, ντι-εν-έι ντόπα and ώπα!
Οι πασταλιμπάν της ορθοφαγίας πέτυχαν τη σύλληψη νεαρού που διακωμωδούσε τους εκμεταλλευτές της θρησκείας. Ταυτόχρονα όμως διαφήμισαν την ελλάδα στα πέρατα του κόσμου κάνοντας γνωστό πως το παστίτσιο στη χώρα μας δεν είναι ένα απλό φαγητό είναι θρησκεία και κανείς δεν έχει δικαίωμα να τον διακωμωδεί και να τον ταυτίζει με κομπογιαννίτες ρασοφόρους και υστερικούς κωλόγερους που ελπίζουν να δουν την καταστροφή του κόσμου πριν από τη δική τους.

Υ.Γ. Όσοι έχετε τη χαρά να έχετε διαβάσει προηγούμενα ποστ μου (και ελπίζω να είστε χιλιάδες, πολλές χιλιάδες και γιατί όχι εκατομμύρια!) θα ξέρετε πως σε θέματα πίστης είμαι άτεγκτος (δεν ξέρω τί σημαίνει η λέξη αλλά πιστεύω ότι ταιριάζει!)
Υ.Γ.2: Και για το σωστό παστίτσιο μην ξεχνάτε...


2 σχόλια: