Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Έλα να κυβερνηθούμε ντάρλινγκ!

Τελικά επικράτησαν οι τολμηροί! Μπορεί να σας φαίνεται απίστευτο αλλά η πιο ασφαλής επιλογή για τους ανασφαλείς, μικροκαταθέτες, μικροϊδιοκτήτες, μικρομούτσουνους κλπ θα ήταν να ψηφίσουνε σύριζα! Τώρα τα τσιράκια της μέρκελ είναι σίγουρο πως θα εμβαθύνουν τη χρεοκοπία και σε λίγο καιρό η αριστερή κυβέρνηση που αρνηθήκαμε στην κάλπη θα έρθει καλπάζοντας από τους δρόμους. Όσοι ψήφισαν παραμονή στα λιμνάζοντα νερά της διαφθοράς, της μίζενς, του βατοπεδίου ας μην γελιώνται, στην ουσία ψήφισαν εξέγερση! Αυτός είναι και ο πρώτος λόγος για τον οποίο χαίρομαι με την νέα κυβέρνηση. Υπάρχουν όμως και άλλοι:
Αν έβγαινε πρώτο κόμμα ο σύριζα, θα έπρεπε οι αριστεροί, αναρχικοί κλπ να επαναπροσδιορίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας στο δρόμο, τις απεργίες κλπ. Και τώρα πρέπει να το κάνουμε αλλά...μετά τα μπάνια. Ας καίγεται ο κώλος του σαχλαμαρά. Εγώ θα δροσίζομαι σε μια παραλία και θα γεμίζω τις μπαταρίες μου για το φθινόπωρο.
Ο τσίπας και οι σύντροφοι του σύριζα παρά τα όσα τους σέρνουμε δεν μπορούν να συγκριθούν με τους καραγκιόζηδες των άλλων κομμάτων. Τί θα έγραφα τότε ο φτωχός χαλιτέχνης; Για το σακάκι του Λαφαζάνη; Τώρα το υλικό παραμένει πλούσιο. Δεν προλάβανε να ορκιστούνε κι έβγαλαν τα μάτια τους. Κυριολεκτικά!
 Μετά την παρατεταμένη μεσωεκλογική ακυβερνησία, την μοναδική περίοδο τα τελευταία χρόνια που δεν μπήκαν νέοι φόροι, δεν πήρε το πρωτάθλημα στο μπάσκετ ο παναθηναϊκός, δεν καθυστέρησε η δόση μας έχουμε μια κυβέρνηση ότι κοντύτερο σε αυτή. Πρωθυπουργός που τυφλώνεται, υπουργοί που παραιτούνται δυο μέρες μετά την ορκωμοσία τους αλλά χάνουν το ρεκόρ γκίνες από τον υπουργό οικονομικών που παραιτείται πριν ορκιστεί επικαλούμενος συμπτώματα εγκυμοσύνης. Επιπλέον έχουμε τη μεγαλύτερη διπλωματική επιτυχία της χώρας μας στη σύνοδο κορυφής. Κανένας δεν ασχολείται μαζί μας αλλά παίρνονται για πρώτη φορά αποφάσεις συναινετικές ως προς τα προβλήματα του Νότου. Η νέα κυβέρνηση έκανε την καλύτερη διπλωτική κίνηση. Δεν εκπροσωπήθηκε κι έτσι στη σύνοδο δεν υπήρχε κανείς για να μας πουλήσει!
Βέβαια τα πιο ενδιαφέροντα θα τα ζήσουμε με τις διεργασίες στη εσωτερικό των κομμάτων της κυβέρνησης. Τύφλα να έχουν τα τουρκικά σήριαλ.
Η νέα διαπραγμάτευση έχει μαζέψει περισσότερες συνιστώσες κι από τον σύριζα. Υποστηρικτές του πρώτου αλλά όχι του δευτέρου μνημονίου, υποστηρικτές του δευτέρου αλλά όχι του πρώτου, υποστηρικτές και των δύο, διαφωνούντες και με τα δύο, κεντροδεξιοί, θατσερικοί, φασίστες, δραχμοφοβικοί, κι ευρωλάγνοι είναι πιο δύσκολο να συνεννοηθούν από ότι οι Σταρκς με τους Λάννιστερς στο Game of Thrones.

Στη μνημάρ από την άλλη χωρίζονται σε δύο ιδεολογικά ρεύματα. Αυτοί που πήραν καρέκλα κι αυτοί σαν τον χατζηαβατοσωκράτη που δεν πήραν και μείναν όρθιοι. Οι δεύτεροι χωριζονται σε αυτούς που φεύγουν και σε αυτούς που το σκέφτονται.
Στο πασώκ μπορεί να κινδυνεύουν να τους κόψουν το ρεύμα από τα χρέη που έχουν αλλά από ρεύματα να φαν κι οι κότες. Όλοι οι πασώκοι κινούνται μες τα ρεύματα σαν τις πέστροφες και αλλάζουν θέσεις (μεταξύ τους) χωρίς περιστροφές. Η μεγάλη τρίπλα πάντως αγαπούλες είναι που ο μπένυ θα αλλάξει το όνομα. Εκτός από το Νέο Πανιώνιο, τη Νέα Καβάλα, το νέο ΠΑΣ Γιάννενα, θα έχουμε και το νέο πασώκ. Μόνο που στις ομάδες η κομπίνα ήταν να σβήσουν τα χρέη. Εδώ τα πράγματα είναι πιο επιστημονικά. Τα λεφτά, κάτι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρά, όχι μόνο θα χαθούν για το κράτος, που τόσο πιστά το πασώκ υπηρέτησε (Αρετούλα ποιο είναι εδώ το υποκείμενο;) αλλά θα χρεωθούν στην Αγροτική Τράπεζα και θα τη βουλιάξουν κάνοντας το ξεπούλημά της πιο εύκολο. Επιπλέον ο μπένυ με τις παπαριές περι επανίδρυσης θα πετάξει απέξω κι όλους τους εν δυνάμει δελφίνους.
Το πασώκ έχει κι άλλη μια πρωτοτυπία. Πρέπει (εκτός φυσικά του σύριζα) να είναι το μόνο κόμμα στην ελλάδα που οι υπάλληλοί του ψηφίσαν σύριζα! Αν ψηφίσαν πασώκ καλά κάνουν και τους έχουν απλήρωτους. Κλείσανε λέει και τις αίθουσες με τα τζακούζια και τις σάουνες για να μην προκαλούνται οι υπάλληλοι. Εγώ θα πρότεινα στο μπένυ να τους εκμεταλευτεί δημιουγικά αυτούς τους χώρους. Στη σάουνα να κάνουν τις μεγάλες τους συγκεντρώσεις και στο τζακούζι τα συνέδρια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου