Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ελεύθερη αγορά, κρατισμός ή οικοκοινότητες;

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποηθηκε χτες από τον σκάι στο κατάμεστο περίπτερο που βισκεται απέναντι από το σταθμό. Παρουσιαστές οι αντικειμενικοί δημοσιογράφοι του ιδρύματος παπαροδημητρίου, πορδοσάλτε, σία κοθώνη και cia papahelas. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν ο ρόλος του κράτους και της αστυνομίας στη διαμόρφωση της οικονομίας του μέλλοντος, υπό την προϋπόθεση ότ δεν θα εγκαταλειφθεί ο μονόδρομος του μνημονίου. Αναλύθηκε ιδιαίτερα ο ρυθμιστικός ρόλος των μπάτσων στην οικονομία με τις παρεμβάσεις τους στο εμπόριο λευκής σαρκός, λευκής σκόνης και προστασίας καταστημάτων.
Πρώτος ομιλητής ήταν ο φιλελεύθερος κ. τζίβανος ο οποίος είπε ότι είναι απαράδεκτο να μπαίνουν οι αστυνομικοί εμπόδιο στο μοναδικό τομέα που γνωρίζει ανάπτυξη στη χώρα μας και να παρεμβαίνουν στο νταβατζιλίκι και το εμπόριο ναρκωτικών και πρότεινε να ιδιωτικοποιηθεί η αστυνομία.
Μετά πήρε το λόγο ο εκπρόσωπος της υπεύθυνης αριστεράς κ. ψευτιανός ο οποίος υπεραμύνθηκε της αστυνομίας ενάντια στο λαθρεμπόριο και τη διαφυγή κερδών. "Το κράτος δεν είναι εχθρός της αγοράς" τόνισε "αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε ανεξέγκτους τους παρακρατικούς γιατί θα ανέβουν οι τιμές".
Τελευταίος μίλησε ο θεωρητικός των οικοκοινοτήτων και καθηγητής του χάρβαντ κ. τζόρτζ GAP ο οποίος βρέθηκε αυτές τις μέρες στη χώρα μας καλεσμένος της βουλής για μια ψηφοφορία. Ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός πρότεινε κάθε σπίτι να γίνει ένα αυτοτελές εργαστήριο ναρκωτικών για οικεία χρήση. "Μπορεί να αποτύχαμε στο στόχο για έναν εργαζόμενο σε κάθε οικογένεια αλλά μπορούμε να έχουμε τουλάχιστον δύο τοξικομανείς" κατέληξε καταχειροκροτούμενος από το κενό.
(του Πάνου Μαραγκού, με την άδειά μου :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου