Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Έρωτας, Παιδεία, Απεργία

Όσοι δε ξέρουν καλά τον κολλητό μου τον Κωστή κι εμένα μας περνάνε για αδέλφια. Είναι γνωστό άλλωστε πως ο εργασιομανής είναι ο καλύτερος φίλος του τεμπέλη. Με τον Κωστή πριν λίγα χρόνια περνούσαμε όλο τον ελεύθερο χρόνο (το δικό του) μαζί. Τον Κωστή όμως τον διεκδικούσε και η Ελίνα με την οποία είχαν μια σύντομη σχέση 19 χρόνων όταν αποφάσισαν να το ρισκάρουν και να ενωθούν με τα ιερά δεσμά της κοινής φορολογικής δήλωσης. Η αλήθεια είναι ότι ανησύχησα για δύο πράγματα. ότι θα έχανα το φίλο μου κι ότι η απόφαση ήταν λίγο βιαστική και μπορεί να σκότωνε τον έρωτά τους (Πέρα από την πλάκα μιλάμε για μεγάλο έρωτα).
Και τότε ήρθε το σωτήριο ελληνικό κράτος να δώσει τη λύση.
Στο χρόνο απάνω η Ελίνα μετά από μόλις δυο επιτυχημένους διαγωνισμούς του ασεπ, δέκα χρόνια αναμονής και χιλιάδες ωρομισθίες, διορίστηκε καθηγήτρια σε ελληνική νήσο. Το ελληνική το τονίζω γιατί το νησί είναι διεκδικούμενο κι από την τουρκία.
Το σοφό μας κράτος πέτυχε με μια κίνηση τέσσερα πράγματα ταυτόχρονα. Η Ελίνα που έχει γυρίσει όλο το Αιγαίο, το Κρητικό και το Λιβυκό πέλαγος δεν είχε πάει ποτέ στο νησί που διορίστηκε. Ο Κωστής αναγκάστηκε να μπει σε πλοίo χωρίς wi-fi για να δει την Ελίνα. Το ακριτικό νησί ενισχύθηκε. Το κυριότερο όμως είναι ότι αν ο Κωστής κι Ελίνα ήταν παράνομο ζευγάρι της σεξπηρικής δραματουργίας θα βλέπονταν περισσότερο. Έτσι ο έρωτας των φίλων μου έμεινε ανέπαφος από τη φθορά του γάμου.
Όταν η Ελίνα μπήκε για πρώτη φορά στο πλοίο για το νησί είπε "ένας χρόνος είναι θα περάσει". Μέχρι να δέσει όμως το πλοίο είχαν αλλάξει τρεις υπουργοί και είχαν ψηφιστεί δυο μνημόνια και ο χρόνος έγινε τριετία. Τώρα που συμπλήρωσε την τριετία έχει δικαίωμα μετάθεσης αλλά δε γίνονται πια μεταθέσεις. Αύριο φεύγει για το νησί αλλά μπορεί σε λίγες μέρες να ξαναγυρίσει αν γίνει απεργία.
Τώρα βέβαια αυτό το αν είναι τεράστιο γιατί το πασωκ θέλει 2 σαρανταωκτάωρες, το κώμα μία 48ωρη αλλά να πέφτει σαββατοκύριακο, η ανταρσύα θέλει απεργία διαρκείας με απεργία πείνας, παγκόσμια επανάσταση και πανανθρώπινη τη λευτεριά ενώ ο σύριζα, απ'ότι κατάλαβα προτείνει ως καθηγητές να ξεκινήσουν από τώρα τις πενταήμερες.
Η διαδικασία των εκλογών πάντως θα είναι απλή. Θα στηθούν τρεις κάλπες. Στην πρώτη θα ψηφίζουν αν θέλουν για απεργία, στη δεύτερη αν συντρέχουν οι λόγοι για απεργία, στην τρίτη αν θα συνδράμουν τα ζώδια.
Παρόλα αυτα αν το παίζουν στο στοίχημα θα ποντάρω ότι μου άφησε η εφορία στην ανταρσύα. Όλοι οι καθηγητές στην εξορία, αν κάτσουν σπίτια τους απλήρωτοι θα έχουν μικρότερη χασούρα από το να πάρουν το μισθό τους που δε φτάνει για τα έξοδα ενός δεύτερου σπιτιού.
Γιατί οι καθηγητές δεν σκέφτονται με τον ιδεαλιστικό τρόπο της κυβέρνησης που λέει πως το βασικό είναι να έχεις τη δουλειά σου και κυρίως την υγειά σου. Αν τα έχεις αυτά μισθός, περίθαλψη κλπ σου είναι δευτερεύοντα ή και περιττά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου