Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Όλα τα 'χε ο φερετζές η μαριέτα του 'λειπε

Είναι πολύ συγκινητκή η συνέντευξη της μαριέτας γιαννάκου στην τεγοπουλοτυπία όπου χωρίς να αναπτύσει καμία σοβαρή σκέψη για το νόμο ανθρακοπούλου για την 3βάθμια απαίδευση δηλώνει μόνο ότι αν ψηφιστεί ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί. Το νόμιμον είναι και ηθικόν. Δεν είναι μια παπάρα που πέταξε ο βουλγαντοράκης, είναι η αντίληψη αυτών των ανθρώπων.
Συμφωνα με αυτήν την αντίληψη αν φτιάξεις βαρελότα και τα πετάξεις το πάσχα, βγάζοντας κάνα μάτι, κόβοντας κάνα χέρι, σκοτώνοντας κάνα παιδάκι, γίνεσαι για λίγο θέμα στις ειδήσεις και μετά πας σπίτι σου γιατί δεν προβλέπει ποινές ο νόμος. Αν όμως φτιάξεις μικρής ισχύος εκρηκτικά και τα βάλεις σε μια κατσαρόλα για θόρυβο, πας είκοσι χρόνια φυλακή γιατί το λέει ο νόμος. Αν βουλιάξει όλο το δημόσιο από τις μίζες και τις προμήθειες όπως ο τσοχατζαρόπουλος κάνεις μια βόλτα από την εξεταστική της βολής γιατί το λέει ο νόμος και μετά πας στο φτωχικό σου μέγαρο και συνεχίζεις να απολαμβάνεις τους κόπους σου. Αν όμως μετά από όλες τις περικοπές δεν έχεις να πληρώσεις τις έκτακτες εισφορές, θα πας φυλακή γιατί το λέει ο νόμος.
Δεκάδες χιλιάδες γερμανοί στο Β' παγκόσμιο δουλέψανε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Άλλοι ήτανε φρουροί, άλλοι δίνανε ρούχα, άλλοι βάζανε μπροστά τα κρεματόρια αλλά δεν τιμωρήθηκε κανείς από αυτούς γιατί όπως και οι στρατιώτες του ράιχ που εκτελέσαν χιλιάδες αθώους για αντίποινα, εφάρμοζαν το νόμο.
Οι ηγέτες της δικαοσύνης υπηρέτησαν το νόμο της χούντας των συνταγματαρχών με την ίδια ευσυνειδησία που το κάνουν και σήμερα.
Τους νόμους τους φτιάχνουν θεωρητικά οι κοινωνίες των ανθρώπων, στην πραγματικότητα αυτοί που φτιάχνουν τους νόμους θέλουν να μας κάνουν σα τα μούτρα τους. Συγγνώμη αλλά θα κρατήσω τα δικά μου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου