Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Κάτω τα χέρια από το Άσυλο (Ανιάτων)

Πάντα είχα μια αποστροφή από τα συνθήματα της Αριστεράς που ξεκινούσαν με το "κάτω τα χέρια από το  ...". Είτε συμπληρώσεις "'Ασυλο" είτε "Καϊμακτσαλάν" το μέτρο είναι το ίδιο, η αισθητική άθλια αλλά αθλιότερη η ηττοπάθεια ότι άλλοι έχουν το μαχαίρι, το πιο πολύ καρπούζι κι εμείς παλεύουμε να σώσουμε μία φέτα που δε φτάνει για όλους αλλά από το τίποτα....
Έτσι από καιρό πίστευα πως η κατάργηση του ασύλου θα ξαλάφρωνε το φοιτητικό κίνημα από ένα κενό και κυρίως βαρύ πουκάμισο και θα το έστρεφε σε πιο ουσιώδεις μορφές αγώνα. Αυτό δε σημαίνει ωστόσο ότι είμαι χαρούμενος από την κατάργηση. Κάθε άλλο, και οι λόγοι είναι πολλοί.
Η δαιμονοποίηση του Ασύλου με φήμες για εγκληματικές δραστηριότητες, ναρκωτικά, σατανιστές, ληστοσυμμορίτες και δε συμμαζεύεται είχε ως αποτέλεσμα να διαμορφώσει μια μαζική γνώμη ΄τετοια που να θεωρείται πως όλα τα  δεινά της εκπαίδευσης οφείλονταν στο άσυλο. Οι ασυλομάχοι ωστόσο αδυνατούν ακόμα και σήμερα να κατονομάσουν αυτά τα δεινά, λες και αυτά είναι σατανικά και άυλα δαιμόνια. (Το μόνο που ίσως μπορούν να πουν είναι "οι αιώνιοι φοιτητές", οι οποίοι είναι και αυτοί προϊόντα της επαναλαμβαμνόμενης ρητορείας των ΜηΜιλάςΕλεύθερα.)
Η κοινωνία πανυγυρίζει με την κατάργηση ενός μέτρου που δεν γνώριζε ότι δεν την έβλαπτε αλλά τώρα θα μάθει να υπολογίζει το κόστος της έλλειψής του. Οι πιο προοδευτικοί ήδη έφριξαν με την αχαλίνωτη δίψα για εκδικητική λογοκρισία του εθνικού μας μπουμπούκου οι υπόλοιποι θα πληρώσουν τα δίδακτρα που είναι ευκολότερο να θεσμοθετηθούν σε πανεπιστήμια που ο καθένας θα μπορεί να φωνάζει την αστυνομία για να επιβάλλει την τάξη.
Σίγουρα ο θέσμος είχε πολλές ελλείψεις και δεν αξιοποιήθηκε σωστά (κατά τη γνώμη μου χρησιμοποιήθηκε χωρίς τόλμη και φαντασία, χωρίς να γίνει κτήμα του λαού παρά την αριστερή ρητορεία), όμως η "λογική πονάει χέρι, κόψει χέρι" είναι το θεμέλιο του φασισμού που προελαύνει στην σημερινή κοινωνία. Ο φασισμός είναι το κατ' εξοχήν πολιτικό κίνημα που πατάει στην κοινή γνώμη και για να επικρατήσει  χρειάζεται τριών ειδών ανθρώπους. Εμπαθείς, δειλούς και ηλίθιους. 'Οσο πιο πολύ συνδυάζει κάποιος και τα τρία τόσο πλησιάζει τον ιδανικό φασίστα. Αλήθεια μήπως μετά από τόσες εγκληματικές για το λαό κυβερνήσεις θα ήταν πιο χρήσιμο να ακυρώσουμε τις εκλογές; Προσοχή στις απαντήσεις!

Υ.Γ. Με τόσο ανταγωνισμό γελοιότητας στην κυβέρνηση δεν έχω διάθεση για αστεία, είναι που γύρισα και από διακοπές...

3 σχόλια:

  1. καλως ορισες φιλε .καλο και αγωνιστικο χειμωνα σου ευχομαι και καλως να ερθει και ο διαδοχος{οχι του θρονου βεβαιως)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ελπιζω να μη σου δημιουργει αποστροφη και το διαχρονικο δεν θα περασει πχ ο φασισμος.
    no pasaran λοιπον καλε μου φιλε
    αντωνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα σε ξανάβρω στην πλατεία
    3 του Σεπτέμβρη να περνάς

    Καλή μας αντάμωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή