Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

#Mega_telos

Κανείς από όσους κάνουμε πλάκα με το κλέισιμο του Mega δε χαίρεται με την απώλεια εργασίας των τεχνικών του, των οδηγών κ.α.
Το κλείσιμο του Mega δε θα μας βγάλει από τα μνημόνια, δε θα αναβαθμίσει τα ΜΜΕ. Δε θα βγάλει καν από το παιχνίδι τους διαπλεκόμενους μετόχους του.
Προς τί λοιπόν η (και δική μου) χαρά;

Ανάμεσα από τους μετόχους και τον καφετζή της Ακρίτα υπάρχει μια ομάδα "δημοσιογράφων" που για χρόνια έκανε το άσπρο-μαύρο, που πληρώνονταν για να συκοφαντούν ολόκληρες κοινωνικές τάξεις, που κουνούσαν επιδεικτικά το δάκτυλο κάθε φορά που η κοινωνία αντιδρούσε σε κάτι. Αυτοί δεν είναι μερικοί ακόμα εργαζόμενοι. Συνειδητά επιτέλεσαν το ρόλο τους και αμείφθηκαν πλουσιοπάροχα για αυτό.
Προσωπικά δε θα λυπηθώ καθόλου αν η κ. Σαράφογλου μείνει για λίγο άνεργη, ίσως τη βοηθήσει να είναι πιο αντικειμένική στην επόμενη δουλειά της.

Το επιχειρήμα των ανθρώπων που χάνουν τις δουλείες τους είναι λίγο σκατόψυχο κ. Ακρίτα, όταν δεν υπάρχει από την άλλη μεριά καμία αναφορά στους εργαζόμενους της 3Ε που αγωνίζονται χρόνια τώρα χωρίς να ειπωθεί κουβέντα για αυτούς από το "μεγάλο κανάλι". Επίσης το ζήτημα δεν είναι να κρατήσουμε πάση θυσία κάθε "μαγαζί" ανοικτό γιατί τότε θα πρέπει να λυπηθούμε αν κλείσει η αλυσίδα φούρνων που αποτελεί πλυντήριο νταβατζήδων.
Θα πρέπει να λυπηθούμε αν κλείσουν οι χρυσοθήρες στις Σκουριές που ρημάζουν το δάσος

Το δικαίωμα στην εργασία δεν είναι ατομικό δικαίωμα ή υπόθεση των εργαζομένων της μιας ή της άλλης επιχείρησης, είναι ένα καθολικό και καθολικά κατακρεουργημένο συλλογικό δικαίωμα και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και να διεκδικηθεί. Μόνη λύση για τους εργαζόμενους του καναλιού είναι να κάνουν κατάληψη στο Μέγκα και να αρχίσουν να το λειτουργούν οι ίδιοι. Και τότε θα έιμαστε δίπλα τους από την πρώτη στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου