Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ορο-θετικά Αποτελέσματα


Τα αποτελέσματα της κάλπης είναι υπό όρους θετικά. Το πιο θετικό η μεγάλη άνοδος της αριστεράς. Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι λίγο μεγαλύτερο από  τον εκλογικό στόχο του ΚΚΕ το 1981 (ΚΚΕ-Αλλαγή-Β' Κατανομή) σε μια εποχή που οι σύντροφοι του περιττού (αττικό ιδίωμα) δεν είχαν ανακαλύψει το μάταιο της εκλογικής επιτυχίας. Είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει πάρει το ΚΚΕ (10,71%, 1981) και ο ενιαίος Συνασπισμός (13%, 1989).
Η πικρία στον περιττό είναι δικαιολογημένη. Ακόμα πιο πολύ στη δημογραφική αριστερά. Το μιντιακό μπαλόνι ξεφούσκωσε κκαι η απάντηση στο συμπαθή Γιάννη Μπέζο είναι "Δεν μπορεί". Κατά τη γνώμη μου στο μέλλον μπορεί να κινηθεί μόνο χαμηλότερα.
Το συνολικό άθροισμα της αριστεράς είναι περίπου 35%* πολύ μεγαλύτερο από το 24,5% της ΕΔΑ το 1958. Μετά το 58 για πρώτη φορά ένα αριστερό κόμμα είναι αξιωματική αντιπολίτευση.
Πάμε στα εντελώς αρνητικά τώρα.
Σχεδόν τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων δεν ψήφισαν αριστερά. Από αυτούς το 32% ψήφισαν πασώκ και νδ. Το καλό είναι πως οι ψυχίατροι θα έχουν αρκετή πελατεία και τα επόμενα χρόνια. Ίσως η ψήφος να πρέπει να γίνει φανερή. Όποιος ψηφίζει μνημονιακά να πληρώνει μεγαλύτερα χαράτσια και να πληρώνεται λιγότερο για να δείχνει στους άλλους ότι ψηφίζει κατά συνείδηση.
Το 7% περίπου ψήφισαν νεοφιλέλευθερους. Αν η τάξη των βιομηχάνων και των μεγαλοαστών στη χώρα  μας αριθμεί 800.000 άτομα, τότε πάσο. Πάντως το ποσοστό αυτό μοιράστηκε ισόποσα σε τρία κόμματα με αποτέλεσμα να μείνουν και τα τρία εκτός βουλής. Σε κάποια προηγούμενη ζωή, οι χάρι πότερ της οικονομικής αυτορύθμισης πρέπει να ήταν τροτσκιστές (και άρα συμπαθέστεροι).
Ένα άλλο 7% ψήφισε ναζιστικά γουρούνια. Αυτό που μου κάνει έκπληξη είναι το ποσοστό αυτών που εξεπλάγην! Αυτοί είναι εξίσου βρομερά γουρούνια και οι πραγματικοί τροφοδότες του ναζισμού. Οι κεφαλοκυνηγοί των δελτίων, ο χουντοχοϊδης κι ο φον λοβέρδος με τις ρατσιστικές, ψηφοθηρικές υστερίες και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης όλοι οι συγκυβερνώντες με τους χουντικούς του λάος σήμερα έπεσαν από τα σύννεφα. Τί περίμεναν σε μια χώρα που αυνανίζεται στο άκουσμα του ονόματος "μακεδονία" και φαντασιώνεται το μεγαλέκο να ανάβει την ολυμπιακή φλόγα; Τί προσδοκεί κανείς από μια χώρα που η εκκλησία είναι ο πιο στιβαρός θεσμός και διδάσκει με αγάπη πως οι ελλήν είναι ο λαός του θεού, που μελαχρινοί μπούληδες περηφανεύονται δεκαετίες τώρα για το δωρικό τους αίμα;
Τουλάχιστον το 7% των φασιστών που ψήφισαν την χρυσή αυγή είδαν κοίταξαν τον καθρέφτη κατάματα. Δεν προσποιήθηκαν τους σοσιαλιστές, τους φιλελεύθερους, τους αντικειμενικούς. Αναγνώρισαν με το δεξί χέρι υψωμένο ότι είναι ζώα! Η αυτογνωσία είναι κάτι.

* Στη συνολική επιρροή της Αριστεράς συναθροίζω τα ποσοστά των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

4 σχόλια:

  1. Το ΚΚ-ΜΠΕΕΕ δεν νομίζω πως είναι απογοητευμένο, ίσα ίσα γι αυτό το αποτέλεσμα δούλευε. Ο στόχος του ήταν να συγκεντρώσει τέτοιο ποσοστό που να μην το αναγκάζει να μπει σε διαδικασία συζήτησης για σχηματισμό κυβερνητικού σχήματος με την αριστερά. Ο μεγάλος του φόβος πια είναι, αν θα καταφέρουν να χουν μαντρωμένους και στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, που μάλλον είναι κοντά, τους ψηφοφόρους τους, κάτι που εκτιμώ πως είναι απίθανο. ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΚΚΕ θα είναι τα μεγάλα θύματα των επόμενων εκλογών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1ον καλώς όρισες!
      2ον το βίντεό σας έπαιξε το ρόλο του στο τελικό αποτέλεσμα
      http://carophotodiario.blogspot.com/2012/05/blog-post.html

      3ον το κώμα πέτυχε το ποσοστό που ήθελε αλλά όχι το ποσοστό που ήθελε για τον ΣΥΡΙΖΑ (2,99%)

      4ον Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έβγαλε πολύ ώριμη εκτίμηση, συμφωνείς;

      5ον Θα πιούμε καμιά μπύρα;

      Διαγραφή
  2. Έλα ρε μούρλα, καλώς σας βρήκα. Το βίντεο δεν ξέρω αν έπαιξε εκλογικό ρόλο, αλλά μετά από από μια σειρά απανωτά στενάχωρα γεγονότα, μια καλύτερη διάθεση σ όποιον το είδε την έφερε. Για μας που το φτιάξαμε η δημοφιλία του μας έχει αγχώσει γιατί το επόμενο χτύπημα πρέπει νά ΄ναι εφάμιλλό του. Η ομάδα είναι ανοιχτή γι αυτό σκέψου κι έλα να το στήσουμε. Μπυρίτσα όποτε ο δρόμος σου σε φέρει κατά κέντρο μεριά ειδοποία να την πιούμε και να κάνουμε και brainstorming alltogether.
    Υ.Γ. Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ τι να σου πω μωρέ, συγνώμη για τον σεξισμό αλλά, εδώ ο κόσμος χάνεται και το ..... χτενίζεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για την ιστορία: Στις εκλογές του '81, η προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη β΄ κατανομή-στόχος του ΚΚΕ για τις εν λόγω εκλογές ήταν η συγκέντρωση του 17% των ψήφων (υπήρξε αφίσα του ΚΚΕ με πηχυαίο το "17%").

    Noir

    ΑπάντησηΔιαγραφή