Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Όλη η αλήθεια για τη Λίστα Αμαλία

Μέσα από σκληρή δημοσιογραφική έρευνα που θα ζήλευαν ο χασαπόσκυλος, ο σκαμπουράκης, ο παπαροδημητρίου, ο πάσχων και άλλοι εκλεκτοί συνάδελφοι κατάφερα να καταγράψω τη διαδρομή της Λίστας λαγκαρτ-φαλτσιάνι-λιχτενστάιν-αμαλία (αυτή η λίστα έχει πιο πολλά ονόματα κι από βραζιλιάνο του Λειβαδιακού, για συντομία θα τη λέμε λίστα-Αμαλία ή Αμαλία σκέτο).
Όσα διαβάσετε παρακάτω είναι πιο αληθινά από τις προθέσεις του μπένι, από την αριστεροσύνη του φώφη κι από την όραση του σαχλαμαρά μαζί. Άλλωστε είναι περίπου όσα λένε οι παραπάνω θεματοφύλακες του πολιτεύματος και κανείς δεν θα διανοούνταν να τα αμφισβητήσει.
Αρχικά τη λίστα την έστειλε η λαγκάρτ για να μπλέξει το μπένυ με προϊόντα υποκλοπής. την ιδέα την είχε ο GAP που δεν ήξερε τί είναι προϊόντα υποκλοπής αλλά το είχε δει σε μια ταινία με τον τομ κρουζ και του άρεσε γιατί σε αυτή την ταινία ο τομ έκανε ποδήλατο, κανό, έπεφτε από ελικόπτερα και δεν τον σκότιζε κανένας να πηγαίνει σε υπουργικά συμβούλια ή σε κυνοβούλια χωρίς σάουνα. Ο GAP μισούσε το μπένυ γιατί του είχε φάει τη θέση και μαζί το γραφείο του στο οποίο είχε εγκαταστήσει μια υπέροχη σάουνα.
Κομιστής του σιντί ήταν ο παπακωνσταντίνου που το πήγε στο μπένυ στο υπνουργείο των οικονομικών. Ο μπένυ σα γνήσιος πασώκος από τεχνολογία είναι στόκος και το έβαλε στο στερεοφωνικό με την ελπίδα πως η λαγκαρτ μπορεί να είχε κάνα ντουέτο με τον Τερζή. "πρόεδρε δεν είναι τέτοιο σιντί" του είπε ο κοζανίτης σύντροφος. "Να το βάλουμε στον υπολογιστή μήπως έχει τα καινούρια του ζαχόπουλου" είπε τότε ο μπένυ, που αρέσκονταν στις ρομαντικές ιστορίες όπου τροφαντά και συνεσταλμένα αγόρια της εξουσίας ασκούσαν γοητεία σε φιλόδοξες και μορφωμένες γραμματείς των υπουργείων. "Πρόεδρε, πάλι δεν κατάλαβες" αυτό είναι για τους φοροφυγάδες του είπε ο παπακωνσταντίνου. "Να το δώσουμε στο δώτη" είπε τότε ο μπένυ που μόλις ξεφορτώθηκε το βλαχαδερό τσιράκι του GAP πήρε τηλέφωνο τον άτεγκτο εισαγγελέα.
Ο δώτης πέτυχε τον μπένυ να τρώει το κολατσίο του. Μια γαλλική μπαγκέτα τυριών και αλλαντικών μέσα σε ένα καρβέλι ψωμί, σαν το πασώκ, από μέσα πολυτέλεια κι απέξω λαϊκισμός.
Ο μπένυ πήγε να του πασάρει το σιντί αλλά δε το έβρισκε. Έτσι μιλήσανε για τον καιρό, για τις πολύπαθες ποδοσφαιρικές ομάδες της θεσσαλονίκης και άλλα σημαντικά. Όταν ο δώτης πήγε να φύγει ο μπένυ σηκώθηκε από τον προεδρικό καναπέ από πράσινο βελούδο και είδε ότι καθότανε πάνω στο σιντί με τη λίστα. Μάλλον εκεί έγινε η αλλοίωση. Ο δώτης δεν ήθελε να το στερήσει από το μπένυ κι έτσι έκανε ένα αντίγραφο σε ένα στικάκι. Όμως η λίστα είχε ήδη αλλοιωθεί.
(πέρυσι τέτοια εποχή)

Οι εισαγγελείς είναι φτωχοί άνθρωποι αφού εκτός από κάνα λαδωματάκι τα βγάζουν πέρα με τον ψωρομισθό των πέντε χιλιάδων το μήνα. Έτσι έχουν δυο κουστούμια όλα κι όλα. Το ένα φοράνε τη μια βδομάδα, την άλλη φοράνε το άλλο και πλένουνε το πρώτο. Καπως έτσι μπήκε το στικάκιον στο πλυντήριο σκάλωσε στο φίλτρο χάλασε το πλυντήριο.
Εν τω μεταξύ ο παπακωνσταντίνου που δεν ήταν πια υπουργός σύντομα βρέθηκε και εκτός βουλής, άρχισε τα ταξίδια κι αφησε πίσω του τις σκοτούρες, τις λίστες και τα δάνεια.
Πίσω στο σπίτι του δώτη, καλέσανε έναν υδραυλικό για το πλυντήριο, ο οποίος βρήκε το στικάκιον (έτσι τα λένε οι εισαγγελείς) αλλά δεν είπε τίποτα γιατί ήταν αναρχοκουμμούνι εαμοβουλγαρικής καταγωγής και το έβαλε στην τσέπη του. Στη συνέχεια έβγαλε δύο αντίτυπα και παρέδωσε ένα στη Βίλα Αμαλία κι ένα στην κατάληψη Σκαραμαγκά για να σβήσουν κι αυτοί μερικά ονόματα χρηματοδοτών τους γιατί όπως λέει το πρώτο ναζιστικό θέμα τους χρηματοδοτούν τρεις επιχειρηματίες ο Σπόρος, ο Σκόρος κι ο σόρος.
Επειδή σε αυτά τα μέρη συχνάζουν οι συριζαίοι όταν δεν ταράζουν τη νομιμότητα παρουσιάζοντας βιβλία στο Φλοράλ, είδε τη λίστα η κωνσταντοπούλου, έκανε κι αυτή ένα αντίγραφο και την έδωσε στο Βαξεβάνη
Εν τω μεταξύ οι αναρχικοί της βίλα Αμαλία και της Σκαραμαγκά ετοιμάζονταν να στείλουν τη λίστα στο εξωτερικό για να εμποδίσουν την ανάπτυξη. Αν δεν έστελνε ο φώφης σαράντα δημαρίες ματ να τους συλλάβουν ίσως να μην γράφονταν αυτές οι γραμμές αυτή την ώρα. Καλή μακρά μας νύχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου