Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

πίνω για να metro τον πόνο

Ο φώφης, ο ψωριανός και τα άλλα παιδιά τώρα δικαιώνονται. Όταν μιλούσαν για ισοδύναμα μέτρα οι συριζαίοι γέλαγαν. Τώρα τί έχουν να πούνε;
Το κόλπο με την επιστράτευση ήταν πρόσχημα για να μην καταλάβουν κανείς ότι ο σαχλαμαράς διατάζει αλλά ο φώφης αποφασίζει. Μια βδομάδα απεργία στο μετρό και το πρόβλημα λύθηκε! Το μετρό δουλεύει ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ! Αποφασίστηκαν επιτέλους ισοδύναμα μέτρα: Αυτή τη βδομάδα δεν θα έχει λεωφορεία, τραμ, ηλεκτρικό, προαστιακό και υπερσιβηρικό.

Πάντως πέρα από την πλάκα είναι τραγικό να είσαι από τους λίγους που έχουν δουλειά και να μην μπορείς να πας γιατί δεν έχει μέσα. Αν σε δουν οι γείτονες εν ώρα εργασίας να βγάζεις τα σκουπίδια θα νομίσουν ότι απολύθηκες! Ευτυχώς ο φίλος μου ο Κώστας δεν έχει τέτοια κολλήματα. Πήρε τηλέφωνο στη δουλειά του, τους είπε ότι είναι κολλημένος στην κίνηση, ότι δεν θα τα καταφέρει να φτάσει και γύρισε από το άλλο πλευρό και κοιμήθηκε για να βγει το απόγευμα για μπύρες. Κανείς από τη δουλειά του δε ξέρει πως κάθε μέρα πάει με τα πόδια.
Πάντως το πρόβλημα με τις απεργείες θα λυθεί οριστικά. Τις συγκοινωνίες θα τις πάρει κάποιος ιδιώτης (το ευαίσθητο αυτάκι μου έχει πιάσει ένα όνομα μπίμπιλας, μπέμπελας κάπως έτσι), θα αυξήσει το κέρδοςς απολύωντας κόσμο, αραιώνοντας δρομολόγια,αυξάνοντας το εισιτήριο και μετά θα πάρει τα βαγονέτα και τα λεωφορεία και θα τα πάει στη Βουλγαρία "γιατί εδώ το κράτος είναι σοβιετικού τύπου και δεν ευνοεί την υγιή επιχειρηματικότητα"
Ας μην στενοχωριούνται όμως οι έμποροι που χωρίς μετρό δεν έχουν πελάτες. Υπάρχει ισοδύναμο μέτρο της μνημάρ και για αυτό: Όσοι χάσουν τη δουλειά τους από δω και πέρα, για να μην μπλέκουν με τις τράπεζες και την απάνθρωπη γραφειοκρατία τους, θα χάνουν το σπίτι τους αυτόματα τη στιγμή της απόλυσης. Ακόμα κι όσοι δεν έχουν πάρει δάνειο γιατί οι αριστεροί δεν κάνουν διακρίσεις. Οι έμποροι για να μην χάσουν το κοινό τους μπορούν να τους πάρουν να κοιμούνται στα μαγαζιά τους. Το πρωί με το που θα ανοίγουν τα μάτια τους θα αρχίζουν τα ψώνια και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι. Οι έμποροι που θα έχουν λύσει το πρόβλημα της μετακίνησης των πελατών και οι πελάτες που θα κάνουν σόπινγκ θέραπι

Υ.Γ. Ο αρχικός τίτλος έχει διορθωθεί σύμφωνα με την υπόδειξη του Ζηκολόγου Caro Photodiario. Nico, caro mio, grazie!

1 σχόλιο:

  1. Αν ο τίτλος παραπέμπει στην ατάκα του Ζήκου στην ταινία 'Της κακομοίρας', ξέχασες το 'για' ρε συ. 'Πίνου, για να μετρώ τον πόνου...' τραγουδάει ο Ζήκος, διακόπτοντας τον κυρ-Παντελή που ήταν έτοιμος για πρόποση στο γλεντάκι προς τιμήν της Λίτσας, που είχε τα γενέθλειά της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή