Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Ανασκολόπηση της Χρονιάς που έρχεται (παρτ ουάν)

Γενάρης: Ο μήνας μπαίνει μαζί με το έτος και οι αθηναίοι το γιορτάζουν αγκαλιασμένοι γύρω από το δέντρο του κακλαμάνη στο σύνταγμα. Ο κακλαμάνης φεύγει από τη δημαρχία και το μόνο δέντρο που έμεινε στην πόλη είναι το χριστουγεννιάτικο. Ο κόσμος που έχει μαζευτεί στο σύνταγμα τελικά καίει το δέντρο για να ζεσταθεί. Είναι οι ιδιοι που διαμαρτύρονταν δυο χρόνια πρίν όταν το έκαψαν οι Αναρχικοί. Ο μήνας κυλά μεσα στις γιορτές και στα χρέη από το πετρέλαιο
Φλεβάρης: Το 2011 είναι ακόμα στην αρχή, το ίδιο και το μνημόνιο. Θα υπάρξει παράταση και μετά το 2024 λέει ο όλι ρεν και όλοι κλαιν'. Ο μήνας τελειώνει αναπάντεχα στις 28 μαζί με την υπομονή μας.
Ο μάρτης είναι ο μήνας των επαναστάσεων, όπως τότε που ο καρακοτρώνης μάζεψε 300 σουλιώτες και έδιωξε τους ιταλούς από τη σαλαμίνα (κάθε απόφοιτος ελληνικού σχολείο το γνωρίζει αυτό). Έτσι και η YES-EE με την ΑνΔεΔει κυρήττουν μονόωρη απεργία τα μεσάνυχτα της δευτέρας 12/3 και δε κουνιέται φύλλο. Την τρίτη ο GAP ανήσυχος συγκαλεί εκτάκτως το υπνωτικό συμβούλιο για τον απρίλιο και φεύγει για το εξωτερικό.
Απρίλιος: Ο θεόβαρος πάγκακος δηλώνει στον πρετ-εντέρη πως όλοι μαζί τα χέσαμε και τα σκατώσαμε σα χώρα. Λογικό συμπέρασμα για κάποιον που νομίζει πως όλοι μαζί τα φάγαμε. Μετά από δύο ώρες είπε πως δεν τα απέδωσε σωστά ο φακός αυτά που είπε και με΄τα 4 ώρες βγήκε γελαστός κια ευχήθηκε καλή πρωταπριλιά. Μόνο που ο μήνας είχε 13. Κάθε μήνας στην ελλάδα έχει 13. Όχι μέρες αλλά μεροκάματα. Η υπουργός ανεργίας μπούκα κατέλη νομοθετεί πως οι εργαζόμενοι έχουν πλέον το δικαίωμα να δουλεύουν το διπλάσιο και να πληρώνονται τα μισά. Δεν είναι ωστόσο υποχρεωτικό, όποιος δεν θέλει θα απολύεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου