Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Τον παρέσυρε το ρέμα, μανα μου ας μην είναι ψέμα

Σύμφωνα με διάφορα μουμουέ σκάφος του λιμενικού ψάρεψε τον GAP και το κανό του ανοιχτά της Ύδρας όταν παρουσιάστηκε βλάβη.
H πραγματικότητα είναι διαφορετική. Ο GAP, πιστός αναγνώστης μου γαρ, αποφάσισε να δραπετεύσει με το κανό του πριν έρθουν ξανά οι προϊστάμενοι του δουνουτού κι αναδυθεί το φιάσκο για μια ακόμα φορά. Καθώς ωστόσο την κοπανούσε παρουσιάστηκε βλάβη. Βεβαια τα κανό όλοι ξέρουμε ότι είναι αβύθιστα και δεν μπορούν να παρουσιάσουν μηχανικές βλάβες γιατί απλά δεν έχουν μηχανικά μέρη. Για να κάνεις κανό δεν θέλει καμιά εξαιρετική ευφυΐα. Αν σπρώξεις το κουπί μες το νερό προς τα πίσω πας μπροστά, αν το σπρώξεις μπροστά πας πίσω κι αυτό είναι όλο. Ε, για τον άνθρωπο που κυβερνά αυτόν τον τόπο δεν είναι τόσο εύκολο.
Ο GAP ξανοίχτηκε με την ελπίδα να την κάνει από τη χώρα αλλά δεν ήθελε και να χαθεί μεσοπέλαγα γι αυτό πήγαινε παράλληλα με τη στεριά με αποτελεσμα να κάνει το γύρω της Ύδρας δύο φορές. Ο ίδιος βέβαια πίστευε ότι σε λίγο φτάνει Τουρκία όταν παρουσιάστηκε η βλάβη που προαναφέραμε. Για την ακρίβεια ο GAP άκουσε έναν περίεργο φόρυβο, έσκυψε να δει αν βγήκε η αλυσίδα κι έπεσε στο νερό ενώ το κανό αναποδογύρισε. "Βάλω, δε βάλω χέρι, πέφτω" σκέφτηκε κι έπειτα του 'πεσε το κουπί στο κεφάλι. Τότε ήπιε νερό και λιποθύμισε.
Τον βρήκε αρχικά ένας πιτσιρικάς με ένα στρώμα και τον τράβηξε προς την ακτή αλλά ο πατέρας του όταν είδε τί έφερνε ο γιος του έδωσε στο μικρό ένα χαστούκι και ξανάσπρωξε το στρώμα στη θάλασσα. Στην συνέχεια τον μαζέψανε δύο ψαράδες αλλά αφού το σκέφτηκαν ψύχραιμα τον ξαναπέταξαν στη θάλασσα μπας και σωθεί η πατρίδα.
Τελικά πέρασε το λιμενικό που στο μεταξύ είχε βρει το κανό και είχε ειδοποιείσει ότι βρέθηκε σκάφος εγκαταλελειμένο, πιθανόν από λαθρομετανάστες. "Βρήκαμε έναν απ' αυτούς τους κοπρίτες" είπε ο νερόμπατσος που τον ανέβαζε στο σκάφος και του έριξε μια κλωτσιά στο κεφάλι σύμφωνα με το πρωτόκολλο του σώματος.
Με την κλωτσιά ο GAP συνήλθε άνοιξε τα μάτια του κι ο λιμενόμπατσος που έριξε την κλωτσιά κατάλαβε το λάθος του: "Ρε μαλάκες, ο παπαδάκης του αντέννα είναι!"

(Η θάλασσα μέσα του!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου