Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Τίνος είναι βρε αννούλα τα παιδιά;

Το υπουργείο παραπαιδείας, ταλιμπαν και δια βίαιης πάθησης έχει μεταφερθεί εδώ και κάποια χρόνια από τη μητροπόλεως στο μαρούσι. Έτσι τα χημικά δεν το άγγιξαν και απερίσπαστοι κατέρτισαν έναν εκπληκτικό νόμο για την τριτοβάθμια παιδεία που συμπληρώνει την εικόνα που υπάρχει στις άλλες βαθμίδες.
Αφού λοιπόν σταμάτησαν να διορίζουν δασκάλους και καθηγητές, να τυπώνουν βιβλία, να αποκαθιστούν τις ζημιές στα σχολεία και να στέλνουν λεφτά για πετρέλαιο αναλώσιμα κλπ, τη στιγμή που πολλοί γονείς μεταγράφουν τα μανάρια τους από τα ιδιωτικά στα δημόσια λόγω κρίσης, σκέφτηκαν πολύ σωστά πως αν ένα παιδί μετά από όλα αυτά κατορθώσει να τελειώσει το Λύκειο, πριν προλάβει να δώσει εξετάσεις θα το βουτήξουν το ΜΙΤ, η νάσα, οι αμερικάνοι ή οι εξωγήινοι, θα το πλακώσουν στις υποτροφίες και θα το κάνουν να ξεχάσει την στοργική πατρίδα που το ανέδειξε.
Έτσι πράττουν το αυτονόητο. Καταργούν την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Όσοι έχετε τελειώσει δημόσιο σχολείο ή πανεπιστήμιο, είχατε ποτέ συμμαθητή το παιδί κάποιου υπουργού; Μήπως στο Πανεπιστήμιο; Αν ναι, κερδίσατε ένα δείπνο μαζί μου στο καλύτερο εστιατόριο της πόλης (τα έξοδα δικά σας, σπουδάσατε δίπλα σε ένα υπουργό τζάμπα, για τον Αν-Τειρεσία θα σας κοστίσει κάτι!)
Αν όχι δεν είστε ο μόνος. Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν μας σιχαίνονται. Δεν στέλνουν τα παιδιά τους στα δημόσια σχολεία, δεν πηγαίνουν στα δημόσια νοσοκομεία, δεν ψωνίζουν οι ίδιοι στο σούπερ-μάρκετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου