Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Η μεταφυσική του κώματος (2)

Όμως η αόρατος χειρ του κουμουνιστικού θεού δεν άφησε τον προφήτη ζαγαριΆδη να σβήσει. Ο πανταχού παρών και τα πάντα γραμμών θεός  λενινισμού-σταλινισμού τον έβαλε στο σώμα μιας νεαρής συντρόφισσας, εως ότου καταφέρει και αποκατασταθεί στο κώμα ώστε να ησυχάσει η ψυχή του. Δεν είναι τυχαία ούτε το όνομα ούτε η εξέλιξη της συντόφισσας σταλινρήγας. Ανήλθε γρήγορα τα σκαλοπάτια του περιττού (αττικός ιδιωματισμός; Αρετή* βοήθα!) και σύντομα ανέλαβε τη διαχείριση του κώματος. Ούτε η μακροβιότητα στη θέση είναι τυχαία. Το κραταιό πνεύμα του ζαγαριΆδη ήταν ανέκαθεν ο οδηγός της. Όμως τα κρύα βράδια στο σπίτι του περιττού το πνεύμα δεν την άφηνε να ηρεμήσει. Περάσαν δεκαετίες αλλά δικαίωση πουθενά. Μία κατέρρεε ο σοσιαλιστικός παράδεισος, την άλλη έπρεπε να συνενωθούν με τη δεξιά για να ξεκάνουν το πασώκ και τελικά να διασπάσουν τον συνασπισμό και πάντα να καταγγείλουν τους αριστεριστές, τους αναρχικούς κλπ και τα χρόνια πέρναγαν. Όταν όμως το κώμα πέρασε το πολυπόθητο 10% είπαν να χαλαρώσουν λίγο και να κλείσουν παλιές εκκρεμότητες. Έτσι αποφασίστηκε να αποκατασταθεί ο σύντροφος ζαγαριΆδης. Για να μην αδικηθεί όμως και η σταλινρήγα που γέρασε στο κώμα, της αφήσανε τη θέση του γραμματέα. Το πνεύμα του ζαγαριΆδη θα βγει από το σώμα της και θα κατοικεί παντού στα γραφεία. Βέβαια ορισμένοι δόκιμοι κνίτες αντέδρασαν γιατί αυτοί είχαν πρότυπο τον Άρη. Σε άλλες εποχές αυτό θα σήμαινε διαγραφή αλλά το 10% ήταν δημοσκοπικο, φρέσκο και εύθραυστο κι έτσι το κώμα αποφάσισε να αποκαταστήσει το Βελουχιώτη για να κλείσει στόματα. Επειδή όμως όσοι πιστεύουν στη μεταφυσική πιστεύουν και στα φαντάσματα η αποκατάσταση ήταν μόνο ιστορική και όχι κωματική. Έτσι στο φάντασμα του Άρη δεν επιτρέπεται να περιφέρεται στα γραφεία. Η ιστορική τομή του κώματος με τον Άρη επιτεύκτηκε: Μακριά κι αγαπημένοι! Βέβαια ο Βελουχιώτης δεν ξέρουμε αν θα συμφωνούσε με όλα αυτά, αλλά έτσι κι αλλιώς κι όταν ζούσε δεν τον ρωτήσανε για τη βάρκιζα. Το κώμα ούμπερ άλλες!

(Στη φωτό ο Άρης όταν έχασε το δρόμο που πάει στο κώμα)
*Αρετή=Κολλητή μου φίλη, συντρόφισσα και συγκουμπάρα, τραγουδίστρια και εκπληκτική μαγείρισσα αλλά πάνω απ' όλα φιλόλογος που επιμελείται όλη την παρέα σε εκνευριστικό βαθμό! 

3 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΡΙΑ.ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙΣ ΕΤΣΙ.ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΡΩΔΙΕΣ ΕΙΧΑΝ ΤΡΙΑ ΜΕΡΗ.ΓΙΑ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΛΕΣΕ ΧΑΛΚΙΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου πολύ φοβάμαι πως μετά την παραπάνω δημοσίευση θα πρέπει να επαναπροσδιορίσεις την σχέση σου με την αγαπημένη μας φίλη!Αρετή=ΠΡΩΗΝ κολλητή και συντρόφισσα, όσο για τα υπόλοιπα ξέχασέ το.Φοβάμαι πως θα σε διά ζώσης σε βαθμό εκνευριστικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στα πλαίσια του ορθολογισμού που διατρέχει το μπλογκ σκέφτομαι να είναι η πρώτη τριλογία με δύο μέρη! Τα υπόλοιπα από κοντά και να προσέχεις!

    Νίκο, δεν το είχα σκεφτεί, μην την αφήσετε να το διαβάσει!!! Όσο για το ρήμα που ξέχασες υποθέτω πως είναι κάτι τρομακτικο, ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή