Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Φορωολογία

Νέα πηγή εσόδων ανακάλυψε ο αντ' αυτού (του άλλα αντ' άλλων) μπένι εκμεταλλευόμενος το πνεύμα της εποχής. Βλέποντας τόσα αυγά να ίπτανται στον αέρα και να προσγειώνται στους κρανίου τόπους των βουλευτών του πασώκ σκέφτηκε (κάτι για το οποίο ο GAP τον φθονεί) να φορολογήσει με φόρο πολυτελείας όσα αυγά δεν καταλήγουν στην κουζίνα και στο στομάχι των πολιτών. Σύμφωνα με τις έγκυρες πηγές μου τα προς βρώσιν αυγά θα επίκεινται του ενιαίου φπα 23% ενώ όσα πετιούνται προς πολιτικούς στόχους θα έχουν συνολικό φπα 48%. Η υπνουργική επιτροπή αποφάσισε τα αυγά στα καταστήματα να χρεώνονται με τον μεγαλύτερο φπα και στη συνέχεια να υπάρχει επιστροφή φόρου 22% σε όσους προσκομίσουν τα τσόφλια στις αρμόδιες εφορίες. Για να προλάβει κακοπροαίρετους δημοσιογράφους ο μπένυ θα εξηγήσει ότι η διαφορά του 3% στην επιστροφή του φόρου θα είναι μια ακόμα εισφορά αλληλεγγύης υπέρ των ανέργων.
Η τρόικα φέρεται να είναι εντυπωσιασμένη με το μέτρο γιατί θεωρεί ότι ο αυγοπόλεμος θα ενταθεί τους επόμενους μήνες. Μάλιστα η γαλλίδα υπουργός σαρλότ κοκότ πρότεινε να φορολογηθούν και οι πέτρες.
Σύμφωνα με πηγές μου, αντιδραστικοί συριζαίοι σκέφτονται να πετούν βρασμένα αυγά και άλλοι να εκτρέφουν παράνομα κότες στις ταράτσες
(Ο αντ' αυτού σκέφτεται και για τον GAP που είναι κάπου αλλού)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου