Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Τα μέτρα για την παρέλαση

Αυτή η κυβέρνηση με τη φόρα που έχει θα πάρει μέτρα ακόμα και για την παρέλαση. Για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων που θα πλήξουν το κύρος της χώρας εξετάζονται διάφορα ενδεχόμενα. Το πρώτο είναι η κατάργηση της παρέλασης. Θα βγει ο καρατζαφύρερ και με ένα διπλό τόλουπ που θα έλεγε κι ο Κωστάλας θα καταγγείλει τις παρελάσεις ως φασιστικά απομεινάρια του μεταξά και με την δικαιολογία ότι πρέπει να περιορίσουμε τις σπατάλες μετά την αγορά των νέων βολευτικών αυτοκινήτων, η κυβέρνηση θα καταργήσει τις παρελάσεις. Μία δεύτερη ιδέα είναι οι παρελάσεις να γίνουν αλλά να ακολουθηθεί το δόγμα ρα-GUCCI: όλοι οι επίσημοι θα λείπουν για δουλειές στο εξωτερικό όπως ο υπνουργός τα θεοφάνεια.
Τρίτη άποψη είναι το δόγμα παπουτσή. Να πέσουν μερικοί τόνοι χημικών στο σύνταγμα για να φύγει ο κόσμος, οι μαθητές να περνούν γρήγορα και πνιγμένοι ώστε να μην μπορούν να μουτζώνουν και οι επίσημοι να χειροκροτούν φορώντας τα καλά τους και αντιασφυξιογόνες μάσκες. Το σενάριο αυτό είναι το πιο πιθανό.
Τέλος υπάρχει το δόγμα καρατζαφύρερ. Οι επίσημοι θα βρουν στις θέσεις τους από ένα πιστόλι κι αν κουνηθεί κανείς μαθητής εκτός γραμμής θα τον πυροβολούν προληπτικά.

Όπως και να 'χει η παρέλαση της 25ης θα ξεπερνά ακόμα και τη φαντασία του Φοίβου Δεληβοριά:
Υ.Γ.: Οι παρελάσεις είναι το απωθημένο μου από την εποχή που ο γυμναστής ξεκίναγε τις πρόβες δίνοντας το ρυθμό: " ένα στ'αριστερό, εν-δυο, εν-δυο, Αν-Τειρεσίας έ-ξω, εν-δυο, εν-δυο,..." 
Υ.Γ2: Στις κρίσιμες στιγμές που περνά το έθνος σκέφτομαι να συμβάλλω προσεχώς μ'ένα πατριωτικό παραλήρημα για τη διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου