Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

αριστερά που δεν τον παίρνει είναι αριστερά που γέρνει

Σήμερα είχαμε νέες εξελίξεις στο σήριαλ τατσόπουλου. Στο περιστήλιο της βουλής ο κασιδιάρης κι ο πέτρος πιάστηκαν στις πούτσες. Για την ακρίβεια τις έβγαλαν έξω για να δουν ποιος την έχει μεγαλύτερη. Ο πέτρος νίκησε ακόμα μια φορά έστω και στον πόντο. Ο κασιδιάρης έμεινε στους τρεις.
Πέρα από την πλάκα στην πραγματικότητα νίκησε ο κασιδιάρης. Γιατί έφερε τον τατσόπουλο στο γήπεδό του. Τον έκανε ομοφοβικό, λιποτάκτη του αγώνα για την ερωτική αυτοδιάθεση. Τον έκανε παραδοσιακό ελληνάρα φαλλοκράτη.
Οι ύβρεις είναι πολλές αλλά δεν θα με ενδιέφεραν αν ο τατσόπουλος δεν ήταν βουλευτής της αριστεράς. Αν αυτό που είπε το έλεγε ο λοβεύρος ή ο σαχλαμαράς δε θα έδινα δεκάρα. Από την αριστερά όμως περιμένω να είναι ...αριστερά. Ζητάω πολλά;
Με τον ίδιο τρόπο που έχω απαίτηση η αριστερά να μιλάει για την ελευθερία του λόγου, για τα εργασιακά δικαιώματα, για τα δικαιώματα των μεταναστών, των παιδιών, των γυναικών, των μειονοτήτων, έχω απαίτηση να μιλάει και να αγωνίζεται για τη σεξουαλική χειραφέτηση. Για το δικαίωμα κάθε ανθρώπου να γαμαογαμιέται όπως και με όποιους γουστάρει.
Ειδικά στην ελλάδα που είμαστε ομοφοβικοί σε εξωφρενικά ποσοστά, όποιος το παίζει γαμίκουλας δεν έχει θέση στην αριστερά. Ο ψαριανός το έπιασε και την έκανε. Ας κάνει λίγο χώρο και για τον πέτρο. Η απάντηση στον κάθε φασίστα δεν είναι να δηλώσουμε την τεστοστερόνη μας όπως δεν καταθέτουμε τη ληξιαρχική πράξη γέννησης κάθε φορά που γίνεται πογκρόμ στα πατήσια.
Το θέμα λοιπόν δεν είναι η γλώσσα όπως έντεχνα πήγε να το γυρίσει στην πορεία ο τατσόπουλος αλλά όλοι αυτοί οι φίλοι που μετανάστευσαν πολλά χρόνια πριν την κρίση, σε ευρώπη κι αμερική, μόνο και μόνο για να μπορούν να βγουν μια βόλτα πιασμένοι χέρι-χέρι με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη τους, χωρίς να ντρέπονται τους γονείς τους ή να φοβούνται την κατακραυγή, όλοι αυτοί που μένουν εδώ κι αγωνίζονται για να έχουν αυτοί τα δικαιώματα του σώματός τους. Κι αυτούς ο τατσόπουλος τους πρόδωσε.

Υ.Γ. Ο τατσόπουλος πρόδωσε και τη "μισή αθήνα" αλλά αυτό είναι προσωπικό τους θέμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου