Τρίτη 25 Μαΐου 2010

I HATE GR - Ο νέος μαραθώνιος του Αν-Τειρεσία

Δεν αντέχω να βλέπω άλλο τους ανθρώπους του ΣΚΑΙ να μοχθούν μόνοι απέναντι στην περιβαλλοντολογική καταστροφή, την τουριστική κάμψη και εσχάτως την οικονομική κρίση και μέχρι να εμφανιστεί ο Νταλάρας είπα να δώσω εγώ ένα χεράκι.
Η κοινωνική προσφορά του ΣΚΑΙ στον τόπο είναι ανεκτίμητη. Με το I LOVE GR μας παρουσιάζουν μία Ελλάδα που θέλουμε να ανακαλύψουμε αλλά ποτέ δε βρίσκουμε. Τα γραφικά ψαροχώρια με τους ηλιοκαμένους βαρκάρηδες ή οι γελαστοί μουστακαλήδες ορεισίβιοι είναι προϊόντα φαντασίας που θα ζήλευε κι ο Κάμερον. Βλέπεις για παράδειγμα τους καλοσυνάτους Αραχωβίτες, οι μισοί γέννημα θρέμμα κηφισιώτες που μοστράρουν στις καφετέριες τα καινούρια τους πέδιλα του σκι και οι άλλοι μισοί να ονομάζουν τις τσιμεντότρυπες παραδοσιακά σαλέ και να ζητούν ένα μισθό ενοίκιο για ένα σαββατοκύριακο ενώ οι παρουσιαστές σου μιλούν για τοπία εφάμιλλα των Άλπεων, για την ελληνική φιλοξενία, για την ανωτερώτητα της φορμαέλας σε σχέση με τα ελβετικά τυριά. Όλο και κάποιος αφελής τσιμπάει και ανηφορίζει για να ακουμπήσει τις οικονομίες του.
Η άλλη πρωτοβουλία που με συγκλονίζει είναι η δεντροφύτευση του Κοκκιναρά. Δεν έχω πάει ποτέ αλλά πιστεύω ότι αφού κάηκε πριν τρία χρόνια και τον δεντροφυτεύουν κάθε σαββατοκύριακο θα πρέπει να έχει έκταση τουλάχιστον ίση με την Κρήτη. Αρχίζω να υποψιάζομαι ότι κάποιοι εμπρηστές είναι υπάλληλοι του Αλαφούζου σε ένα προχωρημένο σχέδιο να σηκωθούμε από τους καναπέδες και να γίνουμε ενεργοί πολίτες. Αν βέβαια παρασηκωθούμε και κατεβούμε σε καμιά πορεία θα ακούσουμε τα εξ' αμάξης από τον Πορδοσάλτε και άλλους Πάσχοτες του ιδρύματος γιατί παρακωλύουμε την συγκοινωνία αντί να φυτεύουμε μαρούλια βιολογικά!
Αυτή η κίνηση που με συγκλόνισε αλλά και με θύμωσε είναι το "Ολοι μαζί μπορούμε" που θα μπορούσε να λέγεται και "γύρω γύρω όλοι, πριν μπούμε στη φορμόλη" Εκεί καλούμαστε όλοι να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας στην οικονομική κρίση. Μέσα από το σάιτ του σταθμού καλούνται οι επιχειρήσεις να ανακοινώνουν εκπτώσεις ή κοινωνικές προσφορές. Καταπληκτική ιδέα αλλά μπαίνει στα χωράφια μου σύντροφοι. Ανακάλυψα ιδέες που ταιριάζουν γάντι στην δικιά μου κοσμοαντίληψη και αυτό το θεωρώ πνευματική κλοπή.
Παραθέτω ενδεικτικές προσφορές για να καταλάβετε:

"Σε συνεργασία με αρχιτέκτονες - η κ. ΥΥΥΥΥ πρότεινε - την διοργάνωση σεμιναρίων / εργαστηρίων σε σχολεία. Να κτιστεί μια κατασκευή για παράδειγμα, για να αναδειχθεί το ταλέντο και η δημιουργία μέσα από τα χέρια & το μυαλό των μικρών κατασκευαστών" 
Κανένας μαθητής δε θα μείνει άνεργος! Η παιδική εργασία μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετική επωφελής στο προσεχές διάστημα, γιατί να μην τους εκπαιδεύσουμε από τώρα;

"Νομικές Συμβουλές (Δευτέρα & Τρίτη) σε εργατικά θέματα, Κτηματολογίου και Υποθηκοφυλακείων, Αγοραπωλησίες, Μεταναστευτικής Πολιτικής, κλπ. στην ελάχιστη δυνατή αμοιβή. Τιμή Επίσκεψης: 25€"
Την αναδουλειά την βαφτίζουμε προσφορά! Έχει πολλά τέτοια από γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς, τις κατ'εξοχήν φιλάνθρωπες επαγγελματικές τάξεις. Την άλλη φορά που θα πάνε στο φούρνο να τους χρεώσουν μειωμένη επίσκεψη για ανταπόδωση!

"Προσφέρονται δωρεάν εναλλακτικές πρακτικές της γιόγκα"
Ίσως η πιο χρήσιμη προσφορά για να ξεχάσουμε την πείνα. Εντελώς στο πνεύμα του αν-Τειρεσία!!

Καταλαβαίνετε ότι δεν μπορώ να μείνω με τα χέρια σταυρωμένα. Θα κτυπήσω το ΣΚΑΙ με τα δικά του όπλα. Ξεκινώ τον μαραθώνιο " I HATE GR"!!! Σας καλώ να παρουσιάσουμε τα μέρη που μισούμε περισσότερο στην Ελλάδα, εκεί που μας κορόιδεψαν, που μας έγδυσαν στις τιμές, που δηλητηριαστήκαμε από το φαγητό, που ήταν βρώμικη η θάλασσα, ώστε να μην την πατήσουνε κι άλλοι.

Ο πολυαμάρτητος πρώτος την ψήφο βαλέτω! 
I HATE GYTHEIO!!!!
Πήγαμε παρέα γιατί είχαμε πληροφορίες για ένα κάμπινγκ με νέο κόσμο σε πανέμορφη παραλία και λογικές τιμές. Το κάμπινγκ κόστιζε στο ζευγάρι όσο κι ένα δωμάτιο. Στην τιμή περιλαμβάνονταν και χρέωση για την στάθμευση του αυτοκινήτου, άσχετα αν είχες αυτοκίνητο! Η παραλία ήταν καλή μόνο για όσους έμαθαν μπάνιο στην εξώτική λούτσα. Ο νεαρόκοσμος έκλαιγε νυχθημερόν γιατί κατουριότανε ή ήθελε το γάλα του. Όσο για την περιοχή... χίλιες φορές η Λούτσα, πιο δροσερή και με ασύγκριτα καλύτερους ανθρώπους. Τριγυρίσαμε στην Μάνη με τα αυτοκίνητα και θαυμάσαμε το υψηλό πατριωτικό φρόνημα. Νεόκτιστα πυργόσπιτα με πέτρα στην πρόσοψη και τσιμέντο από πίσω με ταράτσα πολεμίστρα εξοπλισμένη με ηλιακό θερμοσίφωνα. Και φυσικά παντού ελληνικές σημαίες. Το έντυπο της περιοχής η "Αδούλωτη Μάνη" με πλουραριστική ενημέρωση από όλα τα ρεύματα τηςς άκρας δεξιάς. Και για να κλείσουμε με κάτι θετικό, από το Γύθειο φεύγει καράβι για τα Κύθηρα!
 Υ.Γ. Στείλτε τα σχόλιά σας για τις περιοχές που περάσατε χειρότερα. Στηρίξτε τον νέο μαραθώνιο I HATE GR!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου